Tarte Au Riz découpée

Rijsttaart

Rijsttaart komt oorspronkelijk uit Verviers, maar kan ook bereid worden met de uitstekende producten die Terres-de-Meuse te bieden heeft.

Hier volgt het recept voor een rijsttaart met een paar extra kommetjes rijstpap !

Img 20220330 110659073 HdrImg 20220330 110659073 Hdr
©Img 20220330 110659073 Hdr
Voorgesteld door

Alexia

Terres-de-Meuse ambassadeur

Kies met zorg en aandacht

De ingrediënten

Voor 4 personen

 

Ingrediënten voor de rijstpap :

  • 1,5 l melk
  • 200 g rijst
  • 210 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bourbon-vanillesuiker
  • 2 kaneelstokjes

 

Ingrediënten voor het deeg:

  • 150 g bloem
  • 75 ml water
  • 8 g gist
  • 2 snufjes zout
  • 4 g suiker
  • 45 g boter

 

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • Kaneelpoeder

 

Maak met passie

De bereiding

      2 uur      Gemiddelde moeilijkheidsgraad     Goedkoop             

Het bereiden van de rijstpap :
  1. Breng de melk aan de kook in een bain-marie (boven een waterbad).
  2. Voeg de rijst toe en laat lichtjes koken. Roer regelmatig even om.
  3. Voeg na een uur koken de kaneelstokjes en de suiker toe.
  4. Roer nog een half uur goed door, tot de rijst zacht en smeuïg is.
  5. Doe de rijst in een kom en laat afkoelen.
Het taartdeeg maken:
  1. Los de gist op in het water.
  2. Giet dit mengsel bij de bloem en meng.
  3. Voeg de suiker, het zout en de boter toe en meng tot een gladde massa.
  4. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten.
De taart bereiden:
  1. Meng een ei door de rijstpap en voeg kaneelpoeder toe.
  2. Bekleed een taartvorm met het deeg.
  3. Giet de rijstpap in de beklede taartvorm (je zult te veel rijstpap hebben voor de taart, een extraatje om later van te genieten).
  4. Bak de taart goudbruin door je baksel met een eierdooier te betrijken (let wel op dat je de randen van het deeg niet bestrijkt, anders worden deze zwart tijdens het bakken).
  5. Bak de taart 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C.
  6. Laat de taart afkoelen voordat alvorens op te dienen.

Smakelijk !

 

 

Wij zorgen alvast voor de sfeer

In jouw keuken

Urban Trad – Sanomi

Het team stelt je voor om te koken met muziek

Kook de sterren van de hemel op een topper van bij ons.