tarte-au-riz-AdobeStockc-c-peter.jpegTarte Au Riz découpée

Rijsttaart

De rijsttaart komt oorspronkelijk uit Verviers, maar kan ook worden bereid met goede producten uit de Terres-de-Meuse.

Hier volgt het recept voor een rijsttaart en een paar kommen rijstpudding als bonus!

Img 20220330 110659073 HdrImg 20220330 110659073 Hdr
©Img 20220330 110659073 Hdr
Voorgesteld door

Alexia

Terres-de-Meuse ambassadeur

Kies met zorg

De ingrediënten

Voor 4 personen

 

Ingrediënten voor de rijstpudding :

  • 1,5 l melk
  • 200 g rijst
  • 210 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 2 kaneelstokjes

 

Ingrediënten voor het deeg:

  • 150 g bloem
  • 75 ml water
  • 8 g gist
  • 2 snufjes zout
  • 4 g suiker
  • 45 g boter

 

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • Kaneelpoeder

 

Gemaakt met passie

Voorbereiding

2 uur Medium Goedkoop

Bereiding van de rijstepap :
  1. Breng de melk aan de kook in een dubbele ketel.
  2. Giet de rijst in de melk en laat onder regelmatig roeren koken.
  3. Na een uur koken voeg je de kaneelstokjes en suiker toe.
  4. Roer nog een half uur regelmatig, de rijst moet smelten.
  5. Giet de rijst in een kom en zet op een koele plaats weg.
Het taartdeeg maken:
  1. Meng de gist met het water.
  2. Giet de gist en het water door de bloem en meng.
  3. Voeg de suiker, het zout en de boter toe en meng tot een gladde massa.
  4. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten.
De taart bereiden:
  1. Meng een ei door de rijstpap en voeg kaneelpoeder toe.
  2. Schep het deeg in een taartvorm.
  3. Giet de rijst over de taart (je hebt te veel rijst voor de taart, zet het apart en geniet er later van).
  4. Goud de taart met een eierdooier (pas op dat er geen dooier aan de randen van het deeg komt, anders wordt het zwart als het gaar is).
  5. Bak de taart 30 tot 45 minuten in een oven op 220°.
  6. Laat de taart afkoelen voordat je hem opeet.

Eet smakelijk!

 

;

Wij brengen de stemming

In jouw keuken

XXX

Het team nodigt je uit om te koken op muziek

Sluiten