Jus De Pomme chaud avec bâton de cannelle et pommes

Kruidig warm appelsap

Om je deze winter in het warm te brengen, stellen we je dit zoet en troostrijk genot voor : warm appelsap met diverse kruiden en specerijen !

De geur is vergelijkbaar met glühwein : een warme, kruidige geur, doordrenkt met de rijke aroma’s van verwarmende specerijen. Om dit zeer makkelijke recept te maken, kozen we voor het 100 % streekgebonden appelsap van Luc Noël. Het wordt geproduceerd in Braives en is te verkrijgen in een aantal biologische kruidenierszaken, zoals ‘Champain’ in Wanze.

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Voorgesteld door

Justine

Terres-de-Meuse ambassadeur

Kies met zorg en aandacht

De ingrediënten

Voor 4 personen

 

  • 1 liter appelsap
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 sterretjes steranijs (badiaan)
  • 4 sinaasappelschijfjes, in vieren gesneden
  • 1 eetlepel honing (van bij ‘Petits Talus’)

 

De honing van ‘Petits Talus’ is een regionale bloemenhoning, die op traditionele wijze wordt geoogst in Terres-de-Meuse.

Maak met passie

De bereiding

      25 min      Makkelijk     Goedkoop             

1. Snijd de sinaasappelschijfjes in plakjes.

2. Doe alle ingrediënten samen in een kookpan.

3. Breng aan de kook.

4. Zodra het sap kookt mag je het vuur verlagen en het deksel op de kookpot plaatsen.

5. Laat het ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje prutellen.

6. Serveer het warme appelsap in hittebestendige glazen en serveer met een schijfje sinaasappel.

Proost !

 

Wij zorgen alvast voor de sfeer

In jouw keuken

Arno – Les yeux de ma mère

Het team stelt je voor om te koken met muziek

Kook de sterren van de hemel op een topper van bij ons.

Waar kan ik die krijgen?

Onze producenten