Jus-de-pomme-c-Africa-Studio-AdobeStock.jpegJus De Pomme chaud avec bâton de cannelle et pommes

Warme appelsap met kruiden

Om je deze winter op te warmen, stel ik een zoet en troostrijk recept voor: warme appelsap met specerijen!

De geur is vergelijkbaar met glühwein: een heerlijke mix van specerijen die je hele keuken zal parfumeren. Om dit ultra-eenvoudige recept te maken, koos ik voor een 100% lokale appelsap van Luc Noël. Het wordt gemaakt in Braives en is te vinden in een aantal biologische supermarkten, waaronder Champain in Wanze.

Wondercom 7Wondercom 7
©Wondercom 7
Voorgesteld door

Justine

Terres-de-Meuse ambassadeur

Kies met zorg

De ingrediënten

Voor 4 personen

 

  • 1 liter appelsap
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 steranijs (star anise)
  • 4 in partjes gesneden sinaasappelschijfjes
  • 1 eetlepel honing (Petits Talus honing)

 

Petits Talus honing is een regionale bloemenhoning die op traditionele wijze wordt geoogst in Terres-de-Meuse.

Gemaakt met passie

Voorbereiding

25 min Makkelijk Goedkoop

1. Snijd de sinaasappelschijfjes in plakjes. Snijd de sinaasappelschijfjes in plakjes.

2. Doe alle ingrediënten in een steelpan.

3. Breng aan de kook.

4. Zodra het sap kookt, zet je het vuur laag en dek je de pan af.

5. Laat ongeveer 15 minuten sudderen.

6. Serveer de warme appelsap in glazen en garneer met een schijfje sinaasappel.

Gezond!

 

Wij brengen de stemming

In jouw keuken

XXX

Het team nodigt je uit om te koken op muziek

Sluiten