Cake Carotte 6Cake Carotte 6
©Cake Carotte 6|MT TDM

Haspengouwse worteltaart

Wie zegt dat groenten niet lekker zijn ? Met deze worteltaart ga je klein en groot ongetwijfeld doen watertanden. Het is een originele manier om lekkere Haspengouwse wortelen te bereiden. Ga alvast achter je fornuis staan !

ElodieElodie
©Elodie
Voorgesteld door

Élodie Keysers

Directeur van het Maison du Tourisme
Terres-de-Meuse

Kies met zorg en aandacht

De ingrediënten

Voor 1 cake

 

  • 135 g patisseriebloem
  • 120 g basterdsuiker
  • 270 g wortelen
  • 1 eetlepel zonnebloem- of walnootolie
  • 10 walnoten
  • zakje droge gist
  • 3 eieren
  • Een paar snufjes kaneel
Maak met passie

De bereiding

      40 min      Makkelijk     Goedkoop             

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil de wortelen en rasp ze vervolgens heel fijn.

3. Maal de walnoten (of plet ze als je een knapperig tintje aan de cake wilt toevoegen).

4. Meng de eieren met de suiker.

5. Voeg de overige ingrediënten toe aan het mengsel : de bloem, de walnoten, de olie, de gist, het kaneel en tot slot de geraspte wortelen.

6. Beboter een bakvorm en giet het beslag erin.

7. Bak 30 tot 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Smakelijk !

Wij zorgen alvast voor de sfeer

In je keuken

Flo Delavega – Printemps éternel

Het team stelt je voor om te koken met muziek

Kook de sterren van de hemel op een topper van bij ons.