Cake Carotte 6Cake Carotte 6
©Cake Carotte 6|MT TDM

Worteltaart

de Haspengouw

Wie zegt dat groenten niet lekker zijn? Met deze worteltaart zul je de kinderen (en volwassenen ook!) in je kring versteld doen staan. Het is een originele manier om lekkere Hesbane wortelen te koken. Begin met koken!

ElodieElodie
©Elodie
Voorgesteld door

Élodie Keysers

Directeur van het Maison du Tourisme
Terres-de-Meuse

Kies met zorg

De ingrediënten

Voor 1 cake

 

  • 135 g banketbakkersmeel
  • 120 g bruine suiker
  • 270 g wortelen
  • 1 volle eetlepel zonnebloem- of walnootolie
  • 10 walnoten
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • Een paar snufjes kaneel
Gemaakt met passie

Voorbereiding

40minutes Makkelijk Goedkoop

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil de wortelen en rasp ze fijn.

3. Poeder de walnoten (of plet ze als je een knapperige cake wilt).

4. Meng de hele eieren met de bruine suiker.

5. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan dit mengsel: de bloem, walnoten, olie, gist, kaneel en tot slot de geraspte wortels.

6. Beboter een bakvorm en giet het mengsel erin.

7. Bak 30 tot 35 minuten op 180°C.

Eet smakelijk!

We set the mood

In je keuken

Flo Delavega – Printemps éternel

Het team nodigt je uit om te koken op muziek

Een mooie melodie die langere dagen aankondigt.