glace_saumon-1.jpgGlace au saumon avec saumon fumé, citron et salade
©MT TDM

Gerookt zalmijs

Wat als je je traditionele eindejaarsmaaltijd zou vergezellen van een ijsje of een hartige sorbet? Ja, je droomt niet: het is heerlijk en nog exquiser met de goede producten van Terres-de-Meuse!

Elodie stelt haar gerookte zalmijs voor met zalm van Saveurs Scandinaves, een origineel en creatief recept, om je gasten en je familie te verbazen.

ElodieElodie
©Elodie
Voorgesteld door

Elodie

Directeur van het Maison du Tourisme

Terres-de-Meuse

Kies met zorg

De ingrediënten

Voor 4 personen

 

  • 250 g gerookte zalm (Scandinavian Flavours)
  • ½ sjalot
  • 1 citroen
  • 100 g cottage cheese
  • 100 ml enkelvoudige room
  • 1 eetlepel tarama
  • 2 eetlepels dille
  • Zout en peper
Gemaakt met passie

Voorbereiding

1uur Easy Cheap

1. Pel het sjalotje en snipper het fijn.

 

2. Houd 100 g gerookte zalm apart voor decoratie. Meng de resterende zalm met de fromage blanc, vloeibare room, tarama, 2/3 van de dille en het sap van een halve citroen.

 

3. Roer de sjalot erdoor en meng opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.

 

4. Zet het ijs ongeveer dertig minuten in een ijsmachine.

 

Presentatietip:

Spreid een paar slablaadjes, de apart gehouden gerookte zalm, een schijfje citroen, eventueel wat blini’s, het bolletje ijs en bestrooi met dille.

 

Goed eten!

Wij brengen de stemming erin

In jouw keuken

Mustii – 21st Century Boy

Het team nodigt je uit om te koken op muziek

Kook terroir terwijl je luistert naar een goed deuntje van thuis.

Sluiten