Voor 4 personen
- 250 g gerookte zalm (Scandinavian Flavours)
- ½ sjalot
- 1 citroen
- 100 g cottage cheese
- 100 ml enkelvoudige room
- 1 eetlepel tarama
- 2 eetlepels dille
- Zout en peper
1uur Easy Cheap
1. Pel het sjalotje en snipper het fijn.
2. Houd 100 g gerookte zalm apart voor decoratie. Meng de resterende zalm met de fromage blanc, vloeibare room, tarama, 2/3 van de dille en het sap van een halve citroen.
3. Roer de sjalot erdoor en meng opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.
4. Zet het ijs ongeveer dertig minuten in een ijsmachine.
Spreid een paar slablaadjes, de apart gehouden gerookte zalm, een schijfje citroen, eventueel wat blini’s, het bolletje ijs en bestrooi met dille.
Goed eten!
Het team nodigt je uit om te koken op muziek
Kook terroir terwijl je luistert naar een goed deuntje van thuis.