Adobestock C GraphixchonAdobestock C Graphixchon
©Adobestock C Graphixchon|Graphixchon Adobestock

Lokale toplekkernijen

Ontdek kwaliteitsvolle streekproducten via onze nooit eerder weergeven selectie : ‘Lokale toplekkernijen’. Laat je onderdompelen in een unieke smaakervaring die de culinaire schatten van onze streek in de kijker zet. Geniet van authenticiteit en kwaliteit in elke hap, want het allerbeste vind je hier, in Terres-de-Meuse.

Kruidenierswinkel ‘la Halle’

Om een uitgebreide mand met streekproducten samen te stellen, ga je naar de kruidenierszaak ‘la Halle’. Deze zeer aangename winkel is open van woensdag tot zaterdag, van 10.00 tot 18.00 uur.

Wijn, bier, jam, stroop, chocolade, brood en gebak, maar ook verse seizoensproducten, worden ter plaatse in de kijker gezet om streekgebonden inkopen te doen.

Je vindt er ook paardenbloemwijn en andere wildpluk siropen (‘Les Vilaines au gré du vent’).

Is gulzigheid echt een ondeugd ?

Natuurlijk niet ! En zeker niet in Terres-de-Meuse …
Het zou zonde zijn om de gevarieerde en originele smaken van onze bestemming te missen.
Producenten en restauranthouders werken hand in hand om de smaakpapillen van fijnproevers te verwennen.
Maar je kunt ook vanuit je eigen keuken heerlijke gerechten bereiden met lokale producten.
Zet je pannen dus alvast op het vuur …

Zin om er iets smeuïg van te maken ?

Duik in de wereld van delicate smaken en intense aroma’s en ontdek alles over ons kaaserfgoed. Ambachtelijke producten, gemaakt met passie en knowhow, wachten op je in deze gastronomische regio waar traditie harmonieus samengaat met innovatie. Of je nu fan bent van romige geitenkaas of eerder een liefhebber bent van gulle kazen, Terres-de-Meuse is een paradijs voor fijnproevers die op zoek zijn naar unieke kaaslekkernijen.

Ga je voor een reep of een doosje ?

De liefde tussen het vlakke land en chocolade duurt al generaties lang,
met de opening van de eerste chocoladefabriek in Antwerpen in 1831.
In Terres-de-Meuse zetten we deze traditie verder met allerlei soorten chocoladerepen en pralines.
En zoals « België, eigenzinnig fenomenaal » het zegt :
« Chocolade bewaar je best uit de zon. Geen wonder dus dat je de beste in België vindt. »