Copie De Vignoble 1Copie De Vignoble 1
©Copie De Vignoble 1

Wijn niet ?

Wijnstokken verschenen voor het eerst in de Hoge Middeleeuwen en maakten tot de Tweede Wereldoorlog deel uit van het agrarische landschap op de hellingen van de linkeroever van de rivier. Vandaag wordt de wijn herontdekt dankzij een handvol gepassioneerde wijnbouwers die de teelt ervan ter hand hebben genomen.

De wijnen

Terres-de-Meuse

5 voordelen

wijn en gezondheid

Matige wijnconsumptie kan een aantal voordelen voor de gezondheid bieden. Hier zijn vijf potentiële voordelen.
Het moet worden benadrukt dat deze voordelen zijn gekoppeld aan een matige wijnconsumptie, die over het algemeen wordt gedefinieerd als een dagelijkse inname van maximaal één glas voor vrouwen en maximaal twee glazen voor mannen. Het is essentieel om een arts te raadplegen voor persoonlijk advies
over alcoholgebruik en de effecten ervan op je gezondheid.

 • 1. Antioxidanten

  Wijn, vooral rode wijn, is rijk aan antioxidanten zoals polyfenolen en resveratrol. Deze stoffen kunnen de lichaamscellen helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

 • 2. Gezondheid van het hart

  Studies suggereren dat een matige consumptie van rode wijn gunstige effecten kan hebben op de gezondheid van het hart. De antioxidanten in wijn kunnen ontstekingen helpen verminderen en gezonde bloedvaten bevorderen, wat hart- en vaatziekten kan helpen voorkomen.

 • 3. Verlaagd risico op bepaalde vormen van kanker

  Uit sommige onderzoeken blijkt dat een matige consumptie van rode wijn in verband kan worden gebracht met een lager risico op bepaalde vormen van kanker, zoals borstkanker en darmkanker. Het is echter belangrijk om te weten dat overmatig alcoholgebruik een risicofactor is voor verschillende soorten kanker, dus het is cruciaal om binnen de aanbevolen grenzen te blijven.

 • 4. Voordelen voor de hersenen

  Studies suggereren dat een matige consumptie van wijn gunstig kan zijn voor de gezondheid van de hersenen. De resveratrol in rode wijn wordt in verband gebracht met neuroprotectieve effecten en een verbeterde cognitieve functie.

 • 5. Levensduur

  Sommige onderzoeken hebben een verband gevonden tussen een matige wijnconsumptie en een langere levensverwachting. Het is echter belangrijk om op te merken dat andere factoren, zoals de algehele levensstijl en eetgewoonten, ook een rol kunnen spelen bij een langere levensduur.

Ze hebben voor jou getest

Trouw de ambassadeurs van Terres-de-Meuse en
laat je inspireren door hun ontdekkingen en doe je voordeel met hun advies.

Ze kennen hun gelijke niet als het gaat om het opgraven van goudklompjes, het buiten de gebaande paden brengen,
het vinden van de perfecte plek om te overnachten of het trendy restaurant waar je kunt genieten van de lokale keuken.

.

Sluiten