Site Castral BerlozSite Castral Berloz
©Site Castral|BDFG Berloz

Berloz wandelingen

Drie wandelingen om de stad Berloz te ontdekken.

Wandelingen door Berloz ontdekken

Gelegen in Haspengouw, is Berloz de kleinste gemeente van het arrondissement Huy-Waremme. De gemeente is omringd door velden en ontstond in 1977 uit de fusie van de dorpen Berloz, Corswarem en Rosoux-Crenwick, en heeft zich ontwikkeld dankzij de authenticiteit en het karakter van deze oorspronkelijke entiteiten.

Wandelend langs de 3 bewegwijzerde wandelpaden kunnen bezoekers genieten van het natuurlijke erfgoed, ontwikkeld langs La Mule en La Lange Beek, de twee waterlopen die de gemeente doorkruisen. Het landelijke karakter biedt ook agrarische landschappen, met uitgestrekte landerijen en een verscheidenheid aan fruitplantages. De gemeente heeft ook een rijk architecturaal erfgoed, want Berloz wordt al sinds de prehistorie bewoond en getuigt van de verschillende tijdperken die elkaar hebben opgevolgd: kerken, kastelen, molens en prachtige kasteelhoeves.

Berloz heeft een rijk architecturaal erfgoed, want Berloz wordt al sinds de prehistorie bewoond en getuigt van de verschillende tijdperken die elkaar hebben opgevolgd: kerken, kastelen, molens en prachtige kasteelhoeves.

Bon Ap' tas

Pak de tas “Bon ap’!” in (ap als in apéro/appétit/middag), met een compleet aperitief voor twee en suggesties voor wandelroutes. Fijnproevers kunnen genieten van de natuur en onvermoede schatten terwijl ze appelsap, limonade, een aperitiefbuisje, een biertje, chips, auberginekaviaar en crackers, worstjes proeven.

Deze isothermische rugzak (die je bewaart voor je volgende wandelingen) wordt verkocht voor €25 en is verkrijgbaar bij het Maison du Tourisme (Quai de Namur, 1 – 4500 HUY) en bij bepaalde partner-informatiepunten.

Sluiten