20230414_141440.jpgObservatoire site de la sablière Villers-le-Bouillet
©Sablière - Villers-le-Bouillet|MT TDM

La Sablière

in Villers-le-Bouillet

Kom en ontdek de Sablière site in Villers-le-Bouillet, een site van groot biologisch belang en uitzonderlijke biodiversiteit.

La Sablière ontdekken

zijn flora en fauna

De site van de voormalige zandgroeve Villers-le-Bouillet werd ooit ontgonnen voor zijn zand tot de jaren 1970, toen de snelweg werd aangelegd. Sinds het einde van de industriële activiteit is de fauna en flora van de zandgroeve alleen maar gegroeid. In 2019 zal de site, dankzij de wil van het publiek in het kader van het CNDP, van groot biologisch belang worden. Er zal een herinrichtingsproject worden opgestart om een ontspannings-, ontdekkings- en natuurgebied te creëren. Een groot observatorium en een educatieve vijver werden dit jaar gebouwd. Andere ontwikkelingen zijn gepland, zoals modules en een educatief pad.

Er zijn een flyer met uitleg en een videocapsule gemaakt door het Maison du tourisme, in samenwerking met de gemeente Villers-le-Bouillet.

Deze site met een rijke biodiversiteit helpt de flora en fauna van onze regio te behouden. Tijdens een wandeling ontdek je zeldzame soorten zoals zeldzame vlinders en orchideeën.

  • Adres: rue de la Sablière (ingang op het kruispunt met de N684) – 4530 Villers-le-Bouillet
Sluiten