Ellezelles - RAVeLEllezelles - RAVeL
©Ellezelles - RAVeL|Denis Erroyaux

RAVeL 126

in Modave, Marchin en Clavier

Ontdek het natuurlijke en gebouwde erfgoed van de Mehaigne vallei en de Sources du Geer tijdens twee wandelingen.

Duik in het hart van de Hoyoux-vallei

met de RAVeL 126

De 126 spoorlijn werd in 1872 in gebruik genomen door het bedrijf Haspengouw-Condroz en was ontworpen om voormalige industriële locaties zoals hoogovens en de plaatwerkerij Delloye-Matthieu te bedienen. Na de Tweede Wereldoorlog werd de lijn geleidelijk gesloten vanwege een gebrek aan goederenverkeer. In 2008 werd het bijna volledig ontmanteld om plaats te maken voor wandelaars, fietsers en ruiters.

Heden ten dage biedt RAVeL 126 24 km aan afwisselende landschappen en nieuwe ontdekkingen. Gewapend met een gedetailleerde kaart mis je geen enkel juweel van de Condroz waar je de tijd kunt nemen om te stoppen.

Niet te missen: de educatieve panelen geïnstalleerd door het Syndicat d’Initiative “Entre Eaux & Châteaux” en de gemeenten Modave, Marchin en Clavier met anekdotes, lokale legendes, uitleg over de flora en fauna of zelfs goede adressen in de buurt.

Er is geen twijfel mogelijk, de vallei van de Hoyoux heeft geen geheimen voor je!

Bon Ap' tas

Pak de tas “Bon ap’!” in (ap als in apéro/appétit/middag), met een compleet aperitief voor twee en suggesties voor wandelroutes. Fijnproevers kunnen genieten van de natuur en onvermoede schatten terwijl ze appelsap, limonade, een aperitiefbuisje, een biertje, chips, auberginekaviaar en crackers, worstjes proeven.

Deze isothermische rugzak (die je bewaart voor je volgende wandelingen) wordt verkocht voor €25 en is verkrijgbaar bij het Maison du Tourisme (Quai de Namur, 1 – 4500 HUY) en bij bepaalde informatiepunten van partners.

Sluiten