Village Du Saule 062a7130 Ftpl P.fagnoulVillage du Saule
©Village du Saule|FTPL P. Fagnoul

Braives

Braives maakt deel uit van het Parc Naturel des Vallées de la Burdinale et de la Mehaigne. Bezoekers ontdekken er een grote verscheidenheid aan flora en fauna en dorpen met een opmerkelijk erfgoed (kastelen van Fumal en Fallais, molens van Fallais en Stwerdu, enz.) De Ravel 127 loopt door de vallei langs al deze bezienswaardigheden.

De must-sees

Patrimoniaal, ongewoon, sportief, leuk: als je maar één activiteit zou moeten doen in deze plaats, dan vind je die in deze suggesties.

De gemeente bestaat uit 8 dorpen (Avennes, Braives, Ciplet, Fallais, Fumal, Latinne, Tourinne en Ville-en-Hesbaye) en verschillende kleine gehuchten (Hosdent, Brivioule, Pitet) die vaak pittoresk zijn. Met uitzondering van Tourinne, dat op het plateau van Haspengouw ligt, liggen de andere dorpen in de rustige Mehaigne-vallei. Landbouwplateaus met uitgestrekte open landschappen worden gevolgd door de rustige hellingen van de Mehaigne bedekt met weiden, bossen en populierenbossen.

Wilgendorp, lokale markt

Sinds 2012 zet het Wilgendorp in Hosdent, naast andere activiteiten, deze emblematische boom van de vallei in de schijnwerpers. Braives is een levendige en actieve gemeente, met een levendige lokale markt op woensdagmiddag op het terrein van het oude station van Braives.

Bereid je verblijf voor

Als je op zoek bent naar accommodatie, de expertise van onze chef-koks wilt ontdekken, op zoek bent naar je volgende uitje of behoefte hebt aan frisse lucht, dan hebben we de essentiële dingen van de gemeente voor je geselecteerd.

Laat je betoveren door...

Sluiten