Lamontzée C L GabrielLamontzée C L Gabriel
©Lamontzée C L Gabriel

Burdinne

Burdinne is een kleine plattelandsgemeente die bestaat uit 5 dorpen (Burdinne, Hannêche, Lamontzée, Oteppe en Marneffe), waarvan sommige in Haspengouw liggen en de meeste langs de Burdinale. Dit onstuimige riviertje heeft een smalle, dichtbeboste vallei uitgesleten die verrassend Ardens aandoet. Als je gaat wandelen, zul je niet verbaasd zijn reeën en wilde zwijnen tegen te komen.

Maison du Parc

De gemeente maakt deel uit van het Parc Naturel des Vallées de la Burdinale et de la Mehaigne en huisvest het Maison du Parc. Gelegen in het hart van het dorp Burdinne in een typische 18e eeuwse Hesbignonne boerderij, is dit de locatie voor tal van activiteiten in verband met de bewustwording van het milieu en de lokale producten (markt, educatieve boomgaard, Brood Bier Kaas Fair, conferenties, cursussen.

Camping l’Hirondelle

In het dorp Oteppe ligt ook camping “l’Hirondelle”, een van de grootste vakantieparken in Wallonië, met zwembaden met spannende glijbanen.

Bereid je verblijf voor

Als je op zoek bent naar een accommodatie, de expertise van onze chef-koks wilt ontdekken, op zoek bent naar je volgende uitje of behoefte hebt aan frisse lucht, dan hebben we de essentiële dingen van de gemeente voor je geselecteerd.

Sluiten