hollogne-sur-geer_1septembre-c-Pierre-Lorenzi.jpgMoulin d'Hollogne-sur-Geer
©Moulin d'Hollogne-sur-Geer|Pierre Lorenzi

Geer

De gemeente Geer ligt tussen Hannut, Waremme en de grens met de provincie Limburg, in de zeer vruchtbare en aangename Haspengouwse streek, met zijn weiden, leemgrond, holle wegen en grote vierhoekige boerderijen.

De must-sees

Patrimoniaal, ongewoon, sportief, leuk: als je maar één activiteit zou moeten doen in deze plaats, dan vind je die in deze suggesties.

De gemeente bestaat uit zeven dorpen: Boëlhe, Lens-Saint-Servais, Geer, Hollogne-sur-Geer, Ligney, Darion en Omal. Deze dorpen liggen dicht bij elkaar en hun kerken liggen maar een paar kilometer uit elkaar, wat getuigt van de grote vriendelijkheid en nabijheid tussen de inwoners.

Dankzij het overwegend agrarische karakter heeft de gemeente veel van haar architectonisch erfgoed behouden. Je kunt hier prachtige sites en gebouwen bezichtigen die ook rijk zijn aan geschiedenis: de kerk Saint-Brice uit de 13e eeuw (Hollogne-sur-Geer); de Moulin Castral (Hollogne-sur-Geer); de pastorie uit 1616 die ooit onderdak bood aan de abten van Flônes (Geer); de Chapelle Notre-Dame (Ligney); de Hameau de Villereau (Boëlhe), bekend als een van de mooiste landschappen van Haspengouw; …

De entiteit Geer biedt ook een prachtige wandeling, “La Promenade du Geer”. Deze wandeling van 7 km, die in 1981 door de gemeente werd aangelegd en onlangs werd heraangelegd, biedt toegang tot de vier hoeken van de gemeente. De wandeling loopt langs de Geer, een van de weinige rivieren in Haspengouw. Het vertrekpunt van deze wandeling ligt niet ver van de bronnen van de Geer, op het dorpsplein van Lens-Saint-Servais, om vervolgens door bosjes en populierenbosjes te wandelen om te eindigen in Hollogne-sur-Geer. Het biedt wandelaars de kans om alle aspecten van het platteland te ontdekken, de vele dorpjes die zo kenmerkend zijn voor de streek en het beroemde natuurreservaat van de Haut Geer.

.

Laat je betoveren door...

Sluiten