Fontaine de la grand place de Hannut la nuitHannut Grand Place
©Daniel Carat
Hannut

Hannut

Met zijn stadskern en 17 dorpen is Hannut een van de grootste gemeenten van de provincie Luik. Gekenmerkt door zijn “open veld” landbouwlandschap, maar ook door de valleien van de Mehaigne en Henrifontaine, kan Hannut bogen op een erfgoed rijk aan kastelen en vierhoekige boerderijen. Het is een levendige gemeenschap, met een rijkdom aan inwoners en lokale verenigingen.

De must-sees

Patrimoniaal, ongewoon, sportief, leuk: als je maar één activiteit zou moeten doen in deze plaats, dan vind je die in deze suggesties.

3 goede redenen om naar Hannut te komen

N°1

Hier ligt het grootste aquacentrum van Wallonië

.

N°2

De bieren van de Flo brouwerij… Drink met mate!

N°3

Op de eerste plaats is Hannut een kleine stad die alles in zich heeft om een grote stad te worden dankzij de diversiteit van het winkelaanbod. Je vindt hier alles wat je zoekt en de overgrote meerderheid van de winkeliers is onafhankelijk. Ze onderscheiden zich door hun knowhow en kennis van hun vak.

Dan is er Hannut, een stad op het platteland waarvan de dorpen een omweg waard zijn voor een reeks wandelingen in bucolische, landelijke plekjes. Hannut is ook de plek bij uitstek voor vrijetijdsbesteding, met een ontsnappingsspel, een bowlingbaan, een speelkamer, een golfbaan, een ultralichte club en het waterpark Plopsaqua om te ontdekken als je er bent.

Hannut is ook een genot om met mate van te genieten. De horeca is er in vele smaken: van gastronomie tot kwaliteitsbistro, Italiaans, Chinees of Indiaas, je vindt er zeker iets om je smaakpapillen te bevredigen. De bars zijn niet te vergeten waar je in alle rust kunt genieten van een cocktail, een glas wijn of een speciaal biertje.

En tot slot is het in Hannut een genoegen om je te laten verleiden door de vele evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd. Bereid je bezoek aan ons voor door de website van de stad, het Cultureel Centrum en de Facebook-pagina’s gewijd aan de bedrijven te raadplegen om je verblijf zo goed mogelijk te organiseren, of gewoon door te bellen naar het VVV-kantoor (019/51 91 91).

Laat je betoveren door...

Sluiten