HERON_Lavoir_MoulinFerrieres_verger_Isabelle-Ebroin-1.jpgMoulin Ferrières à Lavoir Verger
©Moulin Ferrières|Isabelle Ebroin

Héron

De gemeente Héron ligt tussen Andenne en Huy, op het kruispunt van het Haspengouwse plateau en de oevers van de Maas.

De gemeente Héron heeft een uitzonderlijk landschap, dat wordt versterkt door 70 km bewegwijzerde wandel- en fietsroutes en bijdraagt aan de ontwikkeling van toeristische accommodaties van hoge kwaliteit. Dit bijzondere kenmerk biedt enerzijds bosecosystemen en weiden op de bodem van de vallei en anderzijds uitgestrekte landbouwgebieden die typisch zijn voor Haspengouw.

Naast de entiteiten van Braives, Burdinne en Wanze strekt het natuurpark van de vallei van Burdinale en Mehaigne zich uit tot aan de grenzen van de gemeente Héron ter hoogte van de bronnen van de Burdinale, in Waret-l’Evêque.

Het landschap wordt onderbroken door talrijke grote boerderijen of “censes” die typisch zijn voor Haspengouw en door enkele zeer mooie kastelen. Opmerkelijke gebouwen zijn onder andere de kasteelboerderij van Marsinne, waar het Léopold7 bier wordt gebrouwen, de molen van Ferrières en de geklasseerde site rond de kerk van St-Hubert in Lavoir.

De landbouw is hier sterk aanwezig en zorgt voor steeds veranderende landschappen gedurende het hele jaar, evenals lokale producten van hoge kwaliteit.

Laat je betoveren door...

Sluiten