Ascension du mur de HuyAscension du mur de Huy
©ASO

Huy, voor sportliefhebbers

Ben je een sensatiezoeker of wil je gewoon je spieren opwarmen? Snelheid, inspanning, gekte, een andere omgeving, prestaties, ontspanning, jezelf overtreffen, prestaties… wij hebben precies wat je nodig hebt!

De Mur de Huy beklimmen

Bekende passage van de Waalse Pijl en, in sommige jaren, van de Tour de France, de Mur de Huy is een grote klassieker voor wielrenners.

Kom en test je prestaties door de helling van 125 meter te trotseren.

Totale afstand: 1,3 km aan 9,3%, de laatste kilometer aan 11%. Maximaal stijgingspercentage: 19%

Beginpunt: Place Saint-Denis.

Er is voor elk wat wils

MOUNTAINBIKE

Soolières, La Sarte en zelfs Tihange zijn de perfecte plaatsen om te genieten van een sportieve en ontspannende rit!
Er zijn nog geen kaarten met routes in onze omgeving. De omliggende gemeenten bieden echter wel dit soort routes aan.

Zwembad

Niet ver van het stadscentrum verwelkomt het zwembad van Huy je in twee zwembaden. Neem de tijd om een paar baantjes te trekken voordat je gebruikmaakt van de sauna om je spieren te laten rusten.
In de zomer kun je gebruikmaken van de ligweiden om te zonnen. Het is een geweldige manier om te ontspannen voordat u weer gaat sporten!

Koud water zwemmen

Elke zaterdag verovert de club “Cool Huy” de Maas, de stroming en de golven. Het is een buitengewone sport die erop wacht om ontdekt te worden. De winteroversteek van de Maas en de Big Jump zijn twee geweldige gelegenheden om de club te ontmoeten.

Trails & races

Het hele jaar door worden er in Hoei talloze wedstrijden en tochten georganiseerd.

Grijp de kans om tijdens de Huy fort trail fysieke inspanning te combineren met de ontdekking van erfgoed! De Huy Night Run brengt jong en oud samen voor drie wedstrijden: 2, 5 of 10 km met een triomfantelijke finish, voor iedereen, op de Grote Markt.
Het laatste evenement van het jaar vindt begin december plaats met de Cor’huy’da, een wedstrijd in het centrum van de stad die je de winterse sfeer van Huy laat ontdekken.

Rally liefhebbers

Rendez-vous begin november in Hoei voor de beroemde Condroz Rally. Grote motoren en uitzonderlijke coureurs ontmoeten elkaar elk jaar in Hoei en de omliggende regio voor een wedstrijd die vaak verrassingen in petto heeft!

Sluiten