Facadeamarchin Specheur 0Facadeamarchin Specheur 0
©Facadeamarchin Specheur 0

Marchin

De charme van de gemeente Marchin, een van de grootste van België, ligt in de oneindige verscheidenheid van plateaus, heuvels en valleien. De prachtige en imposante kastelen, kerken en boerderijen, die zich vastklampen aan de hellingen of hun voeten verfrissen door de golven van rivieren zoals de Hoyoux (de snelste rivier van België), de Triffoy, de Lileau en de Vyle, onthullen al hun historische en architecturale rijkdom.

De must-sees

Patrimoniaal, ongewoon, sportief, leuk: als je maar één activiteit zou moeten doen in deze plaats, dan vind je die in deze suggesties.

Een grote gemeente die bestaat uit 10 gehuchten, Marchin heeft boerderijen, kastelen, bossen, weilanden en, in de verschillende valleien, een groep dorpshuizen die allemaal gebouwd zijn van steen in warme okertinten (zandsteen of pudding).

Een bijzonderheid die je echter niet over het hoofd mag zien, is de gedraaide klokkentoren van de kerk Notre-Dame de Grand Marchin, een 14e-eeuws gotisch gebouw met daarnaast een Romaanse westelijke toren. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Marchin heeft een gevarieerd terrein, stijgend en dalend, en biedt prachtige wandelingen in alle weersomstandigheden.

Jamagne is een van die landelijke architectonische juweeltjes die het ontdekken waard zijn. De oorsprong is Merovingisch, getuige een begraafplaats uit die periode.
In de vallei van Hoyoux, aan de voet van de heuvels, slingert de RAVeL van Huy naar Ciney.

Laat je betoveren door...

Sluiten