Parc et Jardin du château de ModaveParc et Jardin du château de Modave
©Martin Dellicour

Modave

De gemeente Modave ligt in het hart van de Luikse Condroz-regio en wordt doorkruist door de pittoreske Hoyoux-vallei en haar kleine zijriviertjes. Hoewel de gemeente landelijk gelegen is, ligt ze dicht bij verschillende stedelijke centra zoals de stad Hoei. Het grondgebied bestaat uit een opeenvolging van valleien en heuvelruggen (de tiges) in een bosrijk landschap bezaaid met kastelen en opmerkelijke boerderijen.

De must-sees

Patrimoniaal, ongewoon, sportief, leuk: als je maar één activiteit zou moeten doen in deze plaats, dan vind je die in deze suggesties.

Modave deelt de vallei van de Hoyoux met Marchin en ontwikkelt zich zowel langs de waterloop als op de beboste hellingen.

De gehuchten Outrelouxhe (wandeling langs de beek de Fond d’Oxhe); Strée met zijn kasteel, kerk, een voormalige tempeliershoeve en een bron groeperen het dorp rond een weg tussen Huy en Ouffet, de beroemde Route 66.

Vierset-Barse en zijn waterburcht, Limet en de kapel Saint-Pierre, echt interessant vanwege het Romaanse koor (12e eeuw).

Zie in de vallei, langs de RAVeL, de kasteelboerderij van Royseux, de kasteelboerderij van Barse en de molen op de Hoyoux.

Pont-de-Bonne is een commercieel kruispunt, het kruispunt dat de vallei verbindt met de verschillende dorpen van de Hutois Condroz, ook bekend om zijn oppidum.

Bereid je verblijf voor

Als je op zoek bent naar een accommodatie, de expertise van onze chef-koks wilt ontdekken, op zoek bent naar je volgende uitje of behoefte hebt aan frisse lucht, dan hebben we de essentiële dingen van de gemeente voor je geselecteerd.

Laat je betoveren door...

Sluiten