Soheit Tinlot Cdenoel8 0Ballot de paille
©C. Denoël

Tinlot

Tinlot heeft een rijkdom aan kastelen en boerderijen die typisch zijn voor de Condroz regio, en is ook de bron van het riviertje de Bonne, dat uitmondt in de Hoyoux bij Pont de Bonne (Modave). Tot slot zijn er een aantal mooie paden door bossen en velden.

De must-sees

Patrimoniaal, ongewoon, sportief, leuk: als je maar één activiteit zou moeten doen in deze plaats, dan vind je die in deze suggesties.

Abée valt op door zijn waterburcht, gebouwd rond een oude middeleeuwse donjon.

Fraiture, omgeven door grote bosgebieden, een klein dorp met een opeenvolging van mooie stenen boerderijen.

Ramelot staat bekend om zijn kasteel, de prachtige aangrenzende kapel en de, niet minder beroemde, eeuwenoude lindeboom.

Seny, te midden van velden en bossen, ook hier bepalen opmerkelijke boerderijen en kerken het dagelijkse leven van dit gehucht dat wordt doorkruist door de Route 66, op weg naar Hamoir.

Soheit-Tinlot is het samenkomen van twee kleine nederzettingen op de kruising van twee grote wegen, Luik-Marche bekend als de Route du Condroz en Huy-Hamoir, Route 66.

>

Bereid je verblijf voor

Als je op zoek bent naar een accommodatie, de expertise van onze chef-koks wilt ontdekken, op zoek bent naar je volgende uitje of behoefte hebt aan frisse lucht, dan hebben we de essentiële dingen van de gemeente voor je geselecteerd.

Laat je betoveren door...

Sluiten