chateau-oudoumont-c-MT-Terres-de-Meuse-1.jpgChâteau d'Oudoumont
©Château d'Oudoumont
Verlaine

Verlaine

Verlaine ligt in de provincie Luik, op 13 km van Hoei en op dezelfde afstand van Waremme. De gemiddelde hoogte is 175 m.
De klei- en zandgrond, geïrrigeerd door de Yerne, Texlourewe en Pexheurewe rivieren, maakte er lange tijd een marktstad van, waar landbouw- en fruitteeltactiviteiten het leven van de inwoners bepaalden, met een bijzonder actieve handel georganiseerd rond de voedingsmiddelenindustrie.

De must-sees

Patrimoniaal, ongewoon, sportief, leuk: als je maar één activiteit zou moeten doen in deze plaats, dan vind je die in deze suggesties.

Maak een wandeling

Verlaine is een warme en gastvrije stad, trots op haar erfgoed, dat kan worden ontdekt of herontdekt dankzij de routes die zijn uitgezet door de leden van de P.C.D.N. De map met de 8 routeboekjes is verkrijgbaar bij de Administration Communale.

Wandelaars krijgen alle gelegenheid om te eten, te drinken en te slenteren over de paden van Verlaine, te genieten van de omgeving, de ambachtslieden en winkeliers te ontmoeten, hen aan te moedigen hun verblijf te verlengen en zich te verbazen over de ontvangst die de pensions bieden.

3 goede redenen om naar Verlaine te komen

N°1

De vele boomgaarden verfraaien het landschap en verrukken de smaakpapillen

.

N°2

Het indrukwekkende kasteel van Seraing-le-Château

N°3

Het dorp Chapon-Seraing en zijn vele vierkantshoeves

Laat je betoveren door...

Sluiten