Naxheletjpg Exterieur C Naxhelet 0Naxheletjpg Exterieur C Naxhelet 0
©Naxheletjpg Exterieur C Naxhelet 0

Wanze

De gemeente Wanze ligt in de Maasvallei tussen Luik en Namen en bestaat uit 6 dorpen en één gehucht. De zones die voorbehouden zijn voor winkels, huisvesting en economische activiteit zijn volop in ontwikkeling.

De must-sees

Patrimoniaal, ongewoon, sportief, leuk: als je maar één activiteit zou moeten doen in deze plaats, dan vind je die in deze suggesties.

De stad heeft een modern gezicht en industriegebieden, met steengroeven die kalksteen leveren en een bekende suikerfabriek. Sinds 2009 produceert een gloednieuwe fabriek, BioWanze, bio-ethanol. Deze fabriek ligt vlakbij de Pont Père Pire, een tuibrug over de Maas.

Wanze wil economische ontwikkeling verzoenen met levenskwaliteit en wil een gemeente blijven waar het goed leven is. Als onderdeel van het natuurpark van de Burdinale- en Mehaignevallei heeft Wanze gebruik gemaakt van de aantrekkingskracht van zijn landelijke gebieden om groen toerisme te ontwikkelen. Via een aantal wandelroutes kunnen bezoekers de rijkdommen van de streek ontdekken, waaronder de ruïnes van het feodale kasteel van Moha.

Bereid je verblijf voor

Als je op zoek bent naar een accommodatie, de expertise van onze chef-koks wilt ontdekken, op zoek bent naar je volgende uitje of behoefte hebt aan frisse lucht, dan hebben we de essentiële dingen van de gemeente voor je geselecteerd.

Laat je betoveren door...

Sluiten