Gare De WaremmeGare De Waremme
©Gare De Waremme
Waremmehoofdstad van Haspengouw

Waremme

Waremme, ooit een goede stad in het Prinsbisdom Luik, is gehecht aan zijn verleden, aan zijn grote en kleine geschiedenis: dat wat van generatie op generatie werd doorgegeven, dat het verhaal vertelt van het leven van zijn inwoners.

De must-sees

Patrimoniaal, ongewoon, sportief, leuk: als je maar één activiteit zou moeten doen in deze plaats, dan vind je die in deze suggesties.

De hoofdstad Haspengouw is zeker een bezoek waard. Je kunt niet anders dan je verbazen over de schoonheid van de dorpen Bleret en Oleye, hun kerken, hun vierkantshoeves, hun perfect gerestaureerde gebouwen, het kasteel van Sélys-Longchamps, de kapel van Fleussu, enz.

De ziel van Waremme bestaat uit plaatsen en stenen, maar ook en misschien vooral uit de herinnering van de mensen en de activiteiten die ze organiseren. De geest van Waremme, rijk aan ervaringen uit het verleden, kijkt rechtstreeks naar de toekomst.

Wandelpaden, het Maison de Hesbaye, het Hexapoda museum, parken, beeldhouwwerken, het Edmond Leburton Sportcentrum, speeltuinen, minigolf en de visvijver …. zullen gezinnen en liefhebbers van frisse lucht, cultuur en sport bekoren.

Waremme, “Stad op het platteland”, is ook een economisch centrum.

“Enthousiast Waremme” is veel meer dan een slogan en getuigt van de levenskwaliteit in de Haspengouwse hoofdstad.

Laat je betoveren door...

Sluiten