Braives

Deze gemeente bestaat uit 8 dorpen (Avennes, Braives, Ciplet, Fallais, Fumal, Latinne, Tourinne en Ville-en-Hesbaye) en enkele vaak pittoreske gehuchtjes (Hosdent, Brivioule, Pitet). Behalve Tourinne, dat op het Haspengouwse plateau ligt, strekken de andere dorpen zich uit over de rustige Mehaigne-vallei. De landbouwplateaus met uitgestrekte open landschappen worden afgewisseld met de glooiende heuvels van de Mehaigne die bedekt zijn met weilanden, bossen en rijen populieren.

Braives ligt op het grondgebied van het Natuurpark van de Valleien van de Burdinale en de Mehaigne. Bezoekers ontdekken er gevarieerde fauna en flora, naast dorpen met een opmerkelijk erfgoed (de kastelen van Fumal en Fallais, de molens van Fallais, Stwerdu ...). De RAVeL 127 loopt door de vallei en is een mooie uitvalsbasis om al deze sites te bezoeken.

Wilgendorp, plaatselijke markt

Sinds 2012 plaatst het Wilgendorp in Hosdent onder andere deze tot de verbeelding sprekende boom in de schijnwerpers. Braives is een levendig en actief dorp, met op woensdagnamiddag een bruisende plaatselijke markt op de site van het voormalige station van Braives.

Je vindt ook leuk...