Héron

Natuurlijke gezelligheid

Héron ligt tussen de steden Andenne en Hoei, op het raakpunt van het Haspengouwse plateau en de oevers van de Maas.

De gemeente Héron laat bezoekers kennismaken met een waardevol landschap via een 70 km lang netwerk van bewegwijzerde wandel- en fietspaden, en draagt bij tot de uitbouw van hoogwaardige toeristenverblijven. Die bijzondere ligging biedt enerzijds bosecosystemen en weiden in valleien, en anderzijds uitgestrekte landbouwgebieden die typisch zijn voor Haspengouw. Aanleunend tegen de gemeenten Braives, Burdinne en Wanze strekt het Natuurpark van de Valleien van de Burdinale en de Mehaigne zich uit tot de grenzen van de gemeente Héron, aan de bronnen van de Burdinale in Waret-l'Evêque.

In het landschap duiken tal van grote boerderijen of 'censes' op die kenmerkend zijn voor Haspengouw, en erg mooie kastelen. Tot de opmerkelijkste gebouwen behoren de kasteelhoeve van Marsinne, waar het bier Léopold7 wordt gebrouwen, en de molen van Ferrières en de beschermde site rond de St.-Hubertuskerk in Lavoir.

De landbouwactiviteit is er sterk aanwezig en zorgt heel het jaar rond voor steeds nieuwe landschappen en kwaliteitsvolle streekproducten.