Marchin

De charme van Marchin, een van de grootste gemeenten van België, schuilt in de eindeloze afwisseling van hoogvlaktes, heuveltoppen en valleien. De prachtige en imposante kastelen, kerken en hoeves, aangeschurkt tegen een heuvelrug of met de voeten in het water langs rivieren als de Hoyoux (de snelst stromende rivier van België), de Triffoy, de Lileau en de Vyle, laten ons de historische en architecturale rijkdommen zien.

Marchin is een grote gemeente die bestaat uit 10 gehuchten waar je hoeves, kastelen, bossen en weides aantreft, maar haar valleien zijn ook bezaaid met landhuizen in okerachtige kleuren (zand- of puddingsteen).

Opmerkelijk is de getwijnde klokkentoren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Grand Marchin, een gotisch bouwwerk uit de 14e eeuw met een toren in romaanse stijl. Vanaf de kerk heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Marchin heeft een glooiend landschap dat zich in elk seizoen perfect leent voor prachtige wandelingen.

Jamagne is een van die landelijke architecturale pareltjes die dateren uit de tijd van de Merovingen, getuige het plaatselijke kerkhof.
In de vallei van de Hoyoux, aan de voet van de heuvels, slingert de RAVeL zich van Hoei naar Ciney.

Je vindt ook leuk...

Fiche seuleDétails de la fiche (1 fiche uniquement)
Nom de la fiche : 
Les vélos du RAVeL 126 [sheet--2785458]
0