Modave

Genesteld in het hart van de Luikse Condroz wordt de gemeente Modave doorkruist door de pittoreske vallei van de Hoyoux en haar kleine bijrivieren. Hoewel Modave zich in landbouwgebied bevindt, zijn stadscentra zoals Hoei niet echt ver. Het grondgebied van Modave bestaat uit een opeenvolging van valleien en heuveltoppen (tiges) in een bebost landschap met prachtige kastelen en hoeves.

Modave deelt de vallei van de Hoyoux met Marchin en strekt zich zowel uit op de beboste hellingen als langs de rivier.

Je vindt er de gehuchten Outrelouxhe (wandeling langs de beek Fond d’Oxhe) en Strée, waar een kasteel, een kerk, een oude tempeliershoeve en een bron de kern van het dorp vormen in de buurt van de verkeersas tussen Hoei en Ouffet, de fameuze Route 66.

Vierset-Barse met zijn kasteel omgeven door een slotgracht, Limet en zijn Sint-Pieterskapel met prachtig romaans koor (12e eeuw).

Bezienswaardigheden in de vallei langs de RAVeL zijn de kasteelhoeve van Royseux en die van Barse met zijn molen op de Hoyoux.

Pont-de-Bonne is een handelsknooppunt, het kruispunt dat de vallei verbindt met de verschillende dorpen van de Hoeise Condroz, ook bekend wegens zijn oppidum.

Kasteel van Modave

Een schitterend kasteel uit de 17e eeuw dat is gebouwd op een rotspiek. Het telt een twintigtal rijkversierde en bemeubelde kamers die je kunt bezoeken.

Je vindt ook leuk...