Waremme - Borgworm

Hoofdstad van Haspengouw

Als gewezen 'goede stad' van het prinsdom Luik is Borgworm een stad die gehecht is aan haar verleden en haar kleine en grote geschiedenis. Een geschiedenis die van generatie op generatie wordt doorgegeven en het leven van haar inwoners vertelt.

De hoofdstad van Haspengouw is beslist een ommetje waard. De schoonheid van dorpjes als Bleret en Oleye met hun kerken, vierkantshoeves, perfect opgeknapte bouwwerken, het kasteel van Sélys-Longchamps, de Fleussukapel, enz. zal je zeker niet onberoerd laten.

Door de jaren heen zijn Borgworm en haar gehuchten voortdurend veranderd en het bruist er van het leven.

De ziel van Borgworm moet je zoeken in haar plaatsen en huizen, maar ook en misschien vooral in de herinnering van haar bewoners en de activiteiten die ze er organiseren. De Borgwormse spirit boogt op een rijk verleden, maar werpt resoluut een blik op de toekomst. De oude gerenoveerde en getransformeerde gebouwen dienen als decor voor tal van evenementen.

De wandelnetwerken, het Maison de Hesbaye, het Hexapodamuseum, de parken, de beeldhouwwerken, het sportcentrum Edmond Leburton, de speelpleinen, de minigolf, de visvijver … gezinnen en natuur-, cultuur- of sportliefhebbers vinden er zeker hun gading. En wie graag winkelt, kan terecht in de vele handelszaken in het centrum van de stad.

Borgworm is als 'plattelandsstad' zeker ook een economisch centrum. Met haar ideale ligging dicht bij grote verkeersaders telt haar industriepark talrijke dynamische kmo's die voor heel wat jobs zorgen.

Dat Borgworm zich 'enthousiast' noemt, is veel meer dan een slogan en getuigt van de levenskwaliteit in de hoofdstad van Haspengouw.

De Borgwormers en hun stad verwelkomen je met open armen.

Je vindt ook leuk...